×

Bij wie kan je terecht met vragen?

Als iemand die je nauw aan het hart ligt, worstelt met psychische kwetsbaarheid en in behandeling is, heb je het zelf vaak ook moeilijk. Misschien zit je met heel wat vragen, bezorgdheden, angsten of heb je nood aan een gesprek.

  • Voor algemene vragen over ons ziekenhuis kan je steeds terecht via onze contact pagina

 

  • Indien je vragen hebt over de behandeling van u naaste gelieve contact op te nemen met de betreffende afdeling:
  • Averroës: een opname-en behandelingsafdeling voor ouderen (65 +) met een psychiatrische problematiek. 02 272 45 54
  • Zeno:  Zorgprogramma voor zorgvragers met:                           02 272 45 65

- Stemmingsstoornissen: dagbehandeling met optie residentieel.
- Persoonlijkheidsstoornissen: dagbehandeling.

Opgelet! Wij mogen enkel informatie over je naaste geven indien jouw naaste hier expliciet toestemming voor heeft gegeven. Voor meer informatie over het beroepsgeheim kan u terecht op: familieplatform.be/beroepsgeheim/ .
Informatie over de afdeling, onze werking en een luisterend oor voor jouw bezorgdheden bieden we je steeds aan.

  • familiegesprek

Jullie betrokkenheid is een essentieel onderdeel van de behandeling. Daarom organiseren we familiegesprekken, waar we samenkomen met de zorgvrager, jullie als familie en naasten, en de behandelaars. Tijdens deze gesprekken bespreken we de zorgen, vragen en doelen van iedereen. Het is een mooie kans om elkaar beter te begrijpen en samen te werken aan het welzijn van jullie dierbare.

Wanneer het behandelteam, de zorgvrager, of jullie als familie of naasten hierom vragen, kunnen we een familiegesprek plannen. Dit gebeurt alleen met instemming van de zorgvrager. Samen zoeken we dan naar een geschikt moment. Normaal gesproken is de zorgvrager aanwezig tijdens het gesprek. We raden aan om vooraf even na te denken en jullie vragen of zorgen op te schrijven, zodat we deze zeker kunnen bespreken. De samenspraakfiche kan hierbij een handig hulpmiddel zijn.

Door samen te werken en open te communiceren, streven we naar een herstelgerichte benadering, waarbij de behoeften van de zorgvrager centraal staan. We erkennen dat zowel lichamelijke, emotionele als sociale aspecten invloed hebben op de gezondheid en het welzijn van jullie dierbare.

Hebben jullie na het gesprek nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We zijn er om jullie te helpen.

 

  • Indien er vragen zijn rond de facturatie, gelieve contact op te nemen via mail

 

  • Indien je graag de arts wenst te spreken, gelieve het onthaal te contacteren op 02 270 93 30, zij verbinden je door met de arts. Op onze contact pagina kan je alle info terug vinden om de arts via mail te contacteren.

    Indien de arts je op dit moment niet te woord kan staan word je doorverbonden met de collega’s op de afdeling. Gelieve jouw vraag en gegevens aan deze collega door te geven zodat de arts je later kan contacteren.

 

  • Als naaste van iemand met een psychische kwetsbaarheid ben je zeker niet alleen. HIER kan je meer informatie vinden over lotgenotengroepen voor zorgvragers en naasten, maar ook links naar betrouwbare informatie over uiteenlopende psychiatrische kwetsbaarheden.